Oferta firmy All4Vending

All4Vending-kawowa oferta dla członków Izby prosto z firmowej palarni kawy!

2020-12-07

NUNO- zapamiętajcie Państwo tę nazwę.

NUNO to nowa marka kawy rzemieślniczej na kawowej mapie Polski. W zlokalizowanej na radomskich Wośnikach palarni kawy NUNO, łączymy tradycyjne metody rzemieślniczego palenia ziaren kawy z nowoczesnymi technologiami. Miłość do kawy to spiritus movens naszych działań. Palenie kawy, to nie tylko nasza praca, to przede wszystkim nasza pasja!

Sportowcy często latami przygotowują się do swoich najważniejszych startów. My długo przygotowywaliśmy się do tego, by pierwsze opakowania kawy NUNO cieszyły naszych Klientów.

Kiedy w fabryce światowego lidera, produkującego maszyny do obróbki kawy, powstawał nasz tradycyjny piec bębnowy, my nawiązywaliśmy współpracę z dostawcami ziaren świeżej zielonej kawy z całego świata. Tworzone przez nas mieszanki kaw,  jak i szlachetne kawy jednorodne 100% Arabica, pochodzą z różnych zakątków świata - m.in. z Brazylii, Kolumbii, Indii, Wietnamu czy Etiopii.


Nasi roasterzy zdobywają swoje doświadczenie nie tylko w Polsce, ale i za granicą. Dzisiaj tworzą unikalne profile palenia kawy, wydobywając z niej to, co najlepsze. Duże koncerny, w ekspresowym tempie i w najwyższych temperaturach, wypalają jednorazowo hurtowe ilości kawy.

Do naszego pieca bębnowego wsypujemy niewielkie ilości wyselekcjonowanych ziaren zielonej kawy. W zależności od gatunku, wypalamy je od kilku do kilkunastu minut pod okiem mistrza – roaster’a, który stale kontroluje proces i decyduje o stopniu wypalenia kawy.

Ziarna kawy prażą się w bębnie pieca, w temperaturze ok 200 stopni Celsjusza. W trakcie palenia, mistrz co kilka chwil pobiera z pieca próbki kawy i decyduje kiedy przerwać proces. Niemniej istotne jest chłodzenie rozgrzanej kawy. Czołowi producenci kaw zyskują czas nie tylko skracając proces palenia, ale i używając schładzarek szokowych. W palarni NUNO chłodzimy kawę metodą mistrzowską, tj. zimnym powietrzem.

Po wypaleniu kawa musi odpocząć - nabiera pożądanego charakteru i aromatów, które czynią ją wyjątkową. Gdy roaster uzna, że to już czas, ziarna trafiają do specjalnych opakowań, które chronią jej smak i aromat, a jednocześnie pozwalają kontynuować dojrzewanie. Posiadają zawór zwrotny, który umożliwia naturalne odgazowywanie się świeżo palonej kawy. Strunowe zamknięcie pozwala wielokrotnie otwierać i zamykać worek z kawą, dzięki czemu ziarna dłużej zachowają świeżość.

Nasze kawy dedykowane są wszystkim miłośnikom tego wspaniałego napoju. Oddadzą swój wyjątkowy smak i aromat parzone zarówno w ekspresie, jak i metodami alternatywnymi, np. w aeropresie lub chemexie. Jesteśmy przekonani, że kto raz spróbuje naszej kawy, nie rezygnuje tak łatwo z przyjemności jej smaku i sięgnie po więcej.

Zapraszamy do zakupu naszej kawy.

Dołączcie do grona NUNOptymistów i skorzystajcie Państwo z 15% rabatu na zakup kawy Nuno dla firm członkowskich Izby.

Zapraszamy do kontaktu: biuro@a4v.pl


Pozdrawiamy,
Zespół NUNO

Podziel się
Copyright (c) 2017 by Izba Przemysłowo-Handlowa Ziemi Radomskiej