Zakład Mleczarski FigAnd to polska firma rodzinna. FigAnd reprezentuje idealne połączenie powyżej 25 lat tradycji z innowacyjnością. Firma zatrudnia 130 pracowników, posiada najwyżej certyfikowane międzynarodowe systemy bezpieczeństwa żywności BRC i IFS, i wciąż prężnie się rozwija na co wskazuje silna współpraca z zagranicznymi koncernami.
FigAnd wierzy, że tylko najwyższa jakość oraz satysfakcja Klienta są trwałym czynnikiem powodzenia firmy. Dlatego firma skupia się na produkcji kilku wyrobów o wysokiej jakości takich jak twarogi, śmietany i napoje fermentowane, oraz gotowe termostabilne nadzienia kremowe i serowe dla branży cukierniczej i piekarniczej. Krótkie terminy ważności produktów FigAndu świadczą o ich naturalności. Firma została wielokrotnie doceniona przez różne komisje otrzymując wyróżnienia od „Newsweek’a”, „Forbsa” czy „Puls Biznesu”.
Wszystkie produkty Zakładu Mleczarskiego FigAnd wytwarzane są z najwyższej jakości polskiego mleka i najlepiej dobieranych składników. Figand w swojej ofercie posiada jedno-składnikowy serek homogenizowany Świeżuch, jedyny na rynku, bez żadnych zbędnych polepszaczy. Portfolio produktów to także jedno-składnikowa naturalnie gęsta śmietana Smaczna, uzyskiwane tradycyjną metodą twarogi Klinek, do wypieku ciast i naleśników Ser Twarogowy ze 100% twarogu, naturalny Jogurt Grecki bez zagęstników, jogurty pitne bez syropu glukozowo-frukozowego. a także inne produkty, które przyciągają klientów swoimi walorami smakowymi, jakościowymi i przyjaznym opakowaniem.
Produkcja i sprzdaż produktów firmy Figand wzrasta rok do roku.